
ارسال دوازدههزار بسته فرهنگی به خارج از کشور بهمناسبت دهه فجر
خبرگزاری آنا: نشست خبری ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع تبیین برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات به مناسبت دهه فجر در شورای تبلیغات اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست ابوذر ابراهیمی ترکمان درباره تازهترین برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: "این سازمان هر سال به مناسبت فرارسیدن دهه فجر به ارائه برنامههای برونمرزی متعددی میپردازد. امسال نیز قرار است به تبع سالهای گذشته این برنامهها در کشورهای مختلف ادامه یابد. به طوریکه امسال سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شصت کشور تعامل کرده و قرار است در جریان این تعامل نمایندگان فرهنگی ایران در هر کدام از این کشورها به بهترین شکل این برنامهها ارائه شود."
او اضافه کرد: "برگزاری جشنهای ملی از جمله مراسمی است که در تمام کشورها مرسوم است، اما برپایی این برنامه در کشور ما با دیگر کشورها تفاوت اساسی دارد، زیرا در کشور ما هر سال به مدت ده روز این جشن برگزار میشود. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هر سال به مناسبت دهه فجر صرف نظر از کمک طلبیدن نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف از تشکلها و نهادهای مختلف هم سوی ایرانیان نیز برای بهتر برگزار شدن این برنامه کمک میگیرد".
ابراهیمی ترکمان در ادامه خاطرنشان کرد: "امسال دوازده هزار بسته فرهنگی به وسیله نمایندگان خارج از کشور در برنامههایی که برای دهه فجر تدارک دیده شده توزیع میشود. همچنین برپایی نشستهای تخصصی با محور تبیین اهداف و آرمانهای امام خمینی "ره" با حضور بیست شخصیت علمی از دیگر برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات به شمار میرود".
او اضافه کرد: "علاوه بر این، امسال بیست و یک نمایشگاه کتاب در کشورهایی چون صربستان، تاجیکستان، ایتالیا، کویت، اندونزی و... برگزار میشود. همچنین پانزده نمایشگاه عکس و پوستر با موضوع دهه فجر و انقلاب در این کشورها به معرض نمایش گذاشته میشود. ضمن این که امسال نیز به تبع سالهای گذشته، هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران را در کشورهای مختلف نمایش میدهیم. نمایش این فیلم ها همراه با زیرنویس و دوبله است".
او بیان کرد: "نمایش این فیلمها همواره به این صورت بوده است که در دو بخش نمایش داده میشده است، امسال نیز این برنامه برای دو طیف مخاطبان عمومی و همین طور اهالی سینمای آن کشورها نمایش داده میشود و اسپانیا، آلمان، سوئد، ارمنستان، صربستان، چین، کویت، نیجریه و ... برخی از این کشورها به شمار میروند".
ابراهیمی ترکمان در ادامه خاطرنشان کرد: "بیتردید برنامههایی که به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج از کشور برگزار میشود صرفنظر از اینکه میتواند به تعامل ما با آن کشورها منجر شود در معرفی و شناخت بیشتر هنر ایران به کشورهای دیگر نیز نقش بسزایی دارد."
او اضافه کرد: "قرار است همزمان با آغاز دهه فجر، نمایشگاه آثار هنرمندان ایرانی در شاخههای مختلف نیز با این هدف برپا شود، در این نمایشگاه 137 هنرمند ایرانی به 37 کشور مختلف اعزام و آثار هنری خود را به معرض نمایش میگذارند که به طور قطع این مسئله نیز میتواند در گسترش و بسط و شناخت هنرهای تجسمی ایران نقش زیادی داشته باشد. از اینها گذشته، بیست و شش گروه موسیقی سنتی ایرانی به این کشورها اعزام میشوند تا به مناسبت فرارسیدن دهه پیروزی انقلاب اسلامی به اجرای برنامههایی متنوع بپردازند".
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: "انتشار بیست مقاله پژوهشی با موضوع انقلاب و اهداف و آرمان امام خمینی "ره" نیز از دیگر برنامههای این سازمان در دهه فجر به شمار میرود. یکی از ویژگیهای برنامههای امسال این است که ما از نهادهای مختلف خارجی نیز خواستهایم تا به عضویت ستاد برنامههای ما در خارج از کشور بپیوندند. روی این اصل است که جشن امسال در مقایسه با سایر کشورها به شکل گستردهتری برگزار میشود و قطعا برآیند خوبی هم درپی خواهد داشت".
ابراهیمی ترکمان در پاسخ به این سوال خبرنگار فرهنگی آنا که مبنا و معیار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای اعزام گروههای موسیقی به خارج از کشور برای اجرای برنامههایی به مناسبت دهه فجر چیست گفت: "ما شورایی برای اعزام هنرمندان تشکیل دادهایم و براساس عملکرد و تصمیمگیریهای این شورا به انتخاب هنرمندان میپردازیم، درواقع این هیات انتخاب است که ظرفیت اعزام هنرمندان کشور در هریک از شاخههای مختلف را تعیین میکند. به ویژه این که اعضای تشکیلدهنده این هیات را کارشناسان مخصوص آن نیز تشکیل دادهاند، به عنوان مثال، در زمینه موسیقی هیاتی مشتمل برهنرمندان مختلف در این شورا مشغول به کار هستند که براساس معیارهای کارشناسی که ارائه میدهند به انتخاب این گروهها و هنرمندان میپردازند".
ترکمان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چه برنامههایی برای جلوگیری از اسلامهراسی دارد گفت: "یکی از موضوعاتی که سعی کردهایم توجه شایانی به آن داشته باشیم همین موضوع است، به ویژه اینکه بحث اسلامهراسی از گذشته، یعنی از زمان فروپاشی اتحادجماهیر شوروی نزد غربیها وجود داشته و آنها سعی کردهاند همواره به خصومت و اسلامهراسی خود ادامه دهند. با این حال اجرای برنامههای فرهنگی و هنری در خارج از مرزهای کشور به خوبی توانسته در نابود کردن این اهداف شوم نقش داشته باشد. زیرا زبان فرهنگ، گویاترین زبانی است که به شناسایی و معرفی زوایای پیدا و پنهان فرهنگ و هنر آن کشور میپردازد".
او همچنین درباره برنامههای سفارتخانههای مختلف در دهه فجر نیز توضیح داد: "تمام سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر در روز بیست و دوم بهمن ماه به تبع سالهای گذشته به اجرای برنامه میپردازند.این برنامهها در سالهای اخیر توانسته با اقبال خوبی از سوی مخاطبان خارجی مواجه شود و افزایش تعداد بازدیدکنندگان و مدعوین در این برنامهها، نشان از تاثیر زیادی دارد که به لحاظ محتوایی توانستهاند برمخاطبان خود بگذارند".
ابراهیمی ترکمان گفت: "مسئلهای که امسال سعی کردهایم بیش از هرچیز دیگر به آن بپردازیم بومیسازی این برنامهها در خارج از کشور بوده است، به این معنی که سفارتخانهها و رایزنهای فرهنگی سعی کردهاند این برنامهها را به شکل گستردهتری در بین مخاطبان خارجی و همینطور ایرانیانی که مقیم کشورهای دیگر هستند ارائه کنند. ضمن اینکه امسال برای دو طیف کودک و نوجوان نیز به تهیه برنامههایی پرداختهایم که با این که اولین بار است که عملی میشود ولی اطمینان داریم با تداوم میتواند تاثیرات خوبی در پی داشته باشد و علاوه بر مخاطبان بزرگسال، مخاطبان کودک ونوجوان را نیز به خود جلب کند".
ترکمان درباره گنجاندن برنامههای قرآنی در دهه فجر نیز اضافه کرد: "از آنجایی که قرآن کریم زبان مشترک تمام مسلمان جهان است و مقام معظم رهبری نیز تاکیدشان همواره به جوانان اروپایی توجه به قرآن کریم بوده است، در دل برنامههایی که در این دهه برگزار میکنیم، برنامههای قرآنی متعددی را نیز گنجاندهایم، با این حال اوج انجام ارائه برنامههای قرآنی ما در خارج از کشور در ماه مبارک رمضان است، ولی در دهه فجر نیز از داشتن چنین برنامههایی بیبهره نخواهیم بود".
انتهای پیام/