
کارگاه آموزشی بازیگر نروژی/ توضیحات فریندخت زاهدی در باره سمینار یون فسه
خبرگزاری آنا: فریندخت زاهدی، برنامههای سمینار یون فسه و برگزاری کارگاه بازیگری و دراماتورژی نمایشهای رئالیستی را تشریح کرد.
به گزارش گروه فرهنگی آنا، بهنقل از روابط عمومی سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر،فریندخت زاهدی، سخنران و برگزار کننده سمینار یون فسه گفت: «در سمینار یون فسه با حضور اساتید نروژ، آثار ایبسن و یون فسه با یکدیگر مقایسه و تطبیق داده میشود؛ این اساتید به لحاظ آکادمیک در کشور خود، برجسته و معتبر هستند.»
او ادامه داد: « هاوک هایرادل، یونی داهر، هلگه رانینگ سخنرانهای نروژی این سمینار هستند. همچنین مسعود رایگان در این سمینار درباره تئاتر اسکاندیناوی سخنرانی میکند.»
زاهدی که 9 بهمن نیز کارگاه بازیگری و دراماتورژی نمایشهای رئالیتسی را برگزار میکند، در این باره توضیح داد: «یونی داهر، معروفترین بازیگر نروژی،بخش اصلی این کارگاه را برگزار میکند؛ تووه براتن و هلگه رانینگ این هنرمند را در این کارگاه سه ساعته همراهی خواهند کرد. در بخشهایی از این کارگاه، من هم درباره موضوع دراماتورژی نمایشها صحبت خواهم کرد.»
این کارگردان بیان کرد: «در این کارگاه،یونی داهر در کنار صحبتهای خود درباره بازیگری، قسمتهایی از چند نمایش را اجرا خواهد کرد.»
سمینار یون فسه، چهارشنبه هشتم بهمن ساعت 10 تا 13 در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر و کارگاه بازیگری و دراماتورژی نمایشهای رئالیستی، پنج شنبه 9 بهمن ساعت 10 تا 13 در پلاتو 7 تالار وحدت برگزار میشود.
سجاد افشاریان: دیگر از این کارها نمیکنم/ مسابقه تاریخی ایران و استرالیا بر صحنه تئاتر فجر
نمایش «ایران- استرالیا» به نویسندگی و کارگردانی سجاد افشاریان در بخش مرور سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شرکت کرده است. نمایشی که ماحصل کارگاهی آموزشی با دانشجویان هنر است.
به گزارش روابط عمومی سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، این نمایش که در مرداد ماه سال جاری، در تماشاخانه ارسباران به صحنه رفته بود، با اعمال تغییراتی در این دوره از جشنواره شرکت کرده است.
سجاد افشاریان درباره تغییرات به وجود آمده در نمایش گفت: «ما این شانس را داشتیم که بعد از اجرای عمومی خود، با نظرات مختلفی روبهرو شویم و توانستیم با توجه به این نظرات، مشکلات فنی و دراماتیک کار را برطرف کنیم.»
او ادامه داد: «یک اپیزود از این نمایش را به تمامی حذف کردم و اپیزودهای دیگر رابا خوانشی تازه، تغییر دادم. تاکید روی نمایش محیطی هم پررنگ تر شده است.»
این کارگردان جوان که تجربه شرکت در جشنواره تئاتر فجر را از 19 سالگی داشته است، خروجی جشنواره را در سالهای اخیر مثبت ندانست و گفت: «اگر به صورت واقع بینانه و آماری نگاه کنیم، سالهای زیادی است که جشنواره خروجی مثبتی نداشته است. در این سالها ما با کارهای خوب بسیاری مواجه شدیم. اما عدم مدیریت درست باعث شد این آثار خوب به جایی نرسند و از فرصت اجرای عمومی محروم باشند.»
افشاریان با تاکید بر لزوم تفکر و برنامه ریزی پایهای برای برگزاری جشنواره فجر اضافه کرد: «قبل از برگزاری هر جشنواره باید چند سوال اساسی را از خودمان بپرسیم. اصلاً برای چه این جشنواره را برگزار میکنیم؟ چه برنامههایی برای حمایت از هنرمندانی داریم که در بخشهای مختلفی شرکت میکنند؟ وقتی خودمان نمیدانیم چرا جشنواره را برگزار میکنیم، نتیجه چیزی میشود که در چند سال اخیر دیدهایم.»
او درباره مراحل تولید این نمایش گفت: «نمایش «ایران- استرالیا» تولید یک ساله من و بچه های دانشگاه هنر است. در کارگاهی آموزشی به نام از ایده تا اجرا این نمایش را از مراحل اولیه شکل دادیم و به صحنه بردیم.»
کارگردان نمایش «ننه دلاور بیرون پشت در» درباره اهمیت آموزش به نسل جوان افزود: «ما مسئولیتی در قبال نسلهای بعدی تئاتر داریم. تجربه به صحنه بردن و اجرای عمومی ماحصل این کارگاه که همین نمایش «ایران – استرالیا» است، تجربهای بسیار سخت برای من بود.طوری که باعث شده دیگر از این کارها نکنم. این مسئله نباید به این گونه باشد.»
نمایش «ایران – استرالیا»، چهارشنبه هشتم بهمن ماه در دو نوبت 17 و 20:15 در تالار استاد ناظرزاده کرمانی مجموعه ایرانشهر به صحنه خواهد رفت.
سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با دبیری اردشیر صالحپور 1تا 12 بهمن ادامه خواهد داشت.